Duur 05:02
Gepubliceerd op 13 mei 2016

Deel 8: Fruittaart met mangosaus

Iedereen houdt van taart, maar het is natuurlijk niet zo gezond. In dit recept van Mathijs Vrieze worden alleen magere ingrediënten gebruikt, zoals filodeeg en heel veel vers fruit! Bekijk de clip en volg de stappen uit het recept.

Benodigdheden:

  • Taartvorm
  • Kwastje
  • Mesje
  • Snijplank
  • Steelpannetje
  • Staafmixer

Ingrediënten:

  • 6 plakjes filodeeg
  • 6 eetlepels zemelen
  • 2 appels
  • 2 peren
  • 2 nectarines
  • 2 bananen
  • 1 mango
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 3 eetlepels honing
  • 4 takjes verse munt

Bereiding:

Smeer een taartvorm goed in met margarine en bedek de bodem en zijkanten met filodeeg. Met een kwastje smeer je de filodeegvellen in met margarine en hierop leg je een tweede laag filodeeg. Bak het filodeeg enkele minuten knapperig lichtbruin af in de heteluchtoven op 175°C.

Maak al het fruit schoon, verwijder de schil en de pitten en snijd het fruit in plakjes van ongeveer een halve centimeter.

Bewaar de overgebleven stukjes fruit, hier maakt u een sausje van. Snijd het in kleine stukjes, verwarm het in een steelpannetje, voeg de honing toe en pureer het tot gladde vruchtensaus.

Strooi de zemelen op de bodem van het afgebakken filodeeg. De zemelen nemen het vocht op van het fruit tijdens het bakken en zo blijft de bodem krokant. Verdeel het fruit dakpansgewijs over de bodem en laat het fruit zoveel mogelijk in model. Bestrijk de vruchten met de heft van de vruchtensaus en zet de taart in de oven op 175°C. Bak de taart af in ongeveer een half uur.

Tot slot bestrijkt u de taart met de resterende fruitsaus en fijngesneden blaadjes munt en eventueel wat takjes aalbessen.

U weet nu hoe u een taart maakt die lekker én gezond is. Voor de afwisseling kunt u ook aardbeien, bosvruchten en cranberry’s gebruiken. Hopelijk hebben de recepten uit deze cursus u geïnspireerd om zelf op een gezonde manier te koken.

U heeft de cursus nu afgerond. Als u wilt kunt u nu een certificaat downloaden als bewijs van deelname aan deze cursus. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer