Koken met Sandra: rabarber fool
Publicatiedatum: 6 juli 2023
Sandra Ysbrandy maakt vanaf juli 2023 wekelijks een recept in de uitzending van Lunch Lekker met Daniel Dekker op NPO Radio 5. Als start maakt ze een supersimpel en erg lekker toetje, rabarber fool. Van de rabarberstengels maakt u eenvoudig een compote die u met ahornsiroop iets zoet maakt. U kunt de rabarbercompote bewaren in de koelkast en ook als ontbijt eten met yoghurt, extra vers fruit en granola.
Ingrediënten, voor 4 personen
- 2 stengels rabarber
- 1 eetlepel ahornsiroop
- 1 theelepel vanillepoeder of een vanillestokje
- 8 eetlepels volle kwark
- 100 gram geschaafde amandelen
Bereiding rabarber fool
Schil de rabarber met een dunschiller en snijd in grove stukken. Zet de rabarber met een klein scheutje water op en breng aan de kook. Laat met het deksel op de pan in 10 minuten compote koken. Voeg ahornsiroop en vanillepoeder toe en roer goed door. Laat afkoelen en bewaar in een weckpot in de koelkast.
Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Schep de kwark in 4 glazen of kommen. Lepel er de rabarbercompote overheen. Garneer met amandelen.
Meer weten over rabarber? Lees ons artikel over deze groente.
Luister het fragment van Koken met Sandra terug via NPO Radio 5. Kijk voor meer recepten op onze receptenpagina.
(Bron: Sandra Ysbrandy. Foto’s: redactie MAX Vandaag)