Malabi pudding

Malabi pudding met rozenwater van Robèrt van Beckhoven

Malabi pudding is een melkpudding met rozenwater erdoorheen. Dit mooie dessert wordt afgemaakt met wat pistachenootjes, wat granaatappels (echt een smaak uit het Midden-Oosten) en een beetje van Robèrt, dus ook wat frambozen.

Ingrediënten: (voor 6 personen):

Voor de Malabi pudding:

  • 50 gram maïzena
  • 80 gram suiker
  • 700 ml volle melk
  • ½ theelepel rozenwater
  • Handje granaatappelpitten
  • Handje gehakte pistachenoten

Voor de siroop:

  • 1 dl water
  • 75 gram palmsuiker
  • 1 vanillestokje
  • Halve citroen

Extra: Frambozen om te garneren

Bereidingswijze:

Meng de maïzena met de helft van de melk tot een papje. Zorg ervoor dat er geen klonten meer in zitten. Zet een pannetje op zacht vuur en laat daarin de rest van de melk en de suiker warm worden. Blijf roeren, zodat de suiker makkelijk oplost. Als de melk bijna kookt, dan voegt u het maïzenapapje toe. Laat het doorkoken terwijl u continue blijft toeren. Voeg nu de halve theelepel rozenwater toe. Roer het mengsel nog een minuut of 2 goed door en verdeel het dan over 6 potjes/glazen/bakjes. De Malabi pudding moet minimaal 2 uur afkoelen in de koelkast.

Als de Malabi pudding in de koelkast staat kunt u beginnen aan de siroop. Meng het water met de suiker, het merg van het vanillestokje en een schijfje citroen door elkaar in een pannetje. Blijf goed roeren tot de suiker is opgelost en laat de siroop op een laag vuurtje indikken. Na 2 uur kunt u de siroop over de Malabi pudding gieten en maakt u het geheel af met gehakte pistachenoten en granaatappelpitten en voor het lekkere wat frambozen.

Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina

(Bron: Robèrt van Beckhoven. Foto: Omroep MAX)

Geef een reactie

Reactie

    Ineke Bergman says:

    Lijkt me een lekker recept, maar hoe kom je aan de rode kleur van de siroop? Staat prachtig, dat wel.