Gevulde boontjes van Joke
Publicatiedatum: 8 december 2015
Ingrediënten:
- 24 peultjes (is ongeveer 100 gram)
- 100 gram roomkaas naturel
- 4 theelepels bakgember (gemberstukjes op siroop)
- 1 theelepel gemalen komijn
- 2 bosworteltjes, fijngeraspt
- bieslook
- versgemalen peper
Extra nodig:
- stevige plastic (diepvries)zakje of een spuitzak
Bereiding:
Was de peultjes en haal de puntjes en de draadjes eraf.
Breng water aan de kook en blancheer de peultjes hierin in 1 minuut. Giet af en spoel ze in een bolzeef onder koud water. Laat uitlekken en zet even apart.
Meng met een vork de roomkaas met de gember, de komijn en het wortelrasp. Breng het mengsel op smaak met een vleugje versgemalen peper en 4 sprietjes fijn geknipte bieslook. Meng goed en schep het mengsel in een diepvrieszakje of spuitzakje. Draai de zak met een halve slag aan de bovenkant dicht en zorg ervoor dat het kaasmengsel zo veel mogelijk in de hoek van de zak terechtkomt.
Snijd ieder peultje aan de korte kant open met een scherp mesje. Maar er een soort zakje van. Knip het puntje van het zakje met kaasmengsel af en spuit een streepje in de opening van het peultje. Ga zo door tot alle peultjes gevuld zijn.
Knip nog wat sprietjes bieslook fijn en garneer de peultjes hiermee. Laat in de koelkast opstijven.
Serveer de peultjes als voorgerecht op blaadjes sla of op een platte schaal als borrelhapje.
(Bron: Joke Boon van Boonappetit)