Michelettes van Robèrt van Beckhoven
Publicatiedatum: 13 januari 2023
Koekjes, wie is er niet dol op? Vaak blijft het ook niet bij 1tje die we opeten. Robèrt van Beckhoven deelt een recept voor michelettes met ons. Dit zijn koekjes in de vorm van een rolletje, met vanille en chocoladesmaak. Tel daarbij een vulling van chocolade en slagroom op en wij kunnen er niet vanaf blijven… Kijk voor een instructievideo op Heel Holland Bakt.
Bereidingstijd: 60 minuten
Aantal: 6 michelettes
Ingrediënten
Michelettes
- 170 gram poedersuiker
- 150 gram bloem
- 4 eiwitten
- 120 gram boter
- 5 gram cacao poeder
- Een snufje vanille extract
Vulling
- 150 gram slagroom
- 1 eetlepel oploskoffie
- 150 gram pure chocolade
Benodigdheden
- Spuitzak met spuitmondje 2
- Siliconen bakmatjes
- Potlood
- Wit papiertje van 12 x 12
- Vlinder
- Garde
Bereidingswijze
Zet de oven op 180 graden. Begin met het maken van de vulling. Doe de slagroom en oploskoffie in een pan en zet op het vuur. Hak ondertussen de chocolade fijn. Als de slagroom en oploskoffie koken, haal je het pannetje van het vuur en voeg dan de chocolade toe. Meng het en zet het koud.
Maak dan het oublie/michelette beslag. Doe de boter en poedersuiker in een mengkom en meng met de machine. Voeg langzaam het eiwit toe. Zeef de bloem en voeg ook toe.
Deel het beslag in 2 en doe in 2 aparte bakken. Het gaat om ongeveer 260 gram per portie. Doe in de ene bak een snufje vanille extract en in de andere de cacao poeder. Pak 2 spuitzakken. Vul de ene met het bruine mengsel, waar cacao in zit. En de andere spuitzak met het witte mengsel, met de vanille extract.
Pak 1 van de 2 spuitzakken en maak 12 dunne banen op een bakmat van ongeveer 12 centimeter. Het witte papiertje is hiervoor een hulpmiddel. Laat een paar millimeter ruimte tussen de banen. Pak de andere spuitzak en spuit dit tussen de banen die er al liggen. Het witte papiertje geldt hier als hulpmiddel voor hoe groot het moet worden. Herhaal dit nog 5 keer.
Bak ze in de oven voor ongeveer 8 minuten op 180 graden. Haal het daarna uit de oven en rol het beslag als het nog zacht is om een potlood. Doe dit met alle koekjes. Vul de michelettes met de slagroom. Eetsmakelijk!
(Bron: Robèrt van Beckhoven. Foto, ter illustratie: Shutterstock)