Pasta met wilde zalm van Bart

Er bestaan veel verschillende soorten zalm. Een wilde zalm is heel iets anders dan een kweekzalm. In Tijd voor MAX laat topkok Bart van Olphen dinsdag 3 mei 2016 zien wat het verschil precies is. Hij maakt een smakelijke pasta met wilde zalm.

Ingrediënten (4 personen):

  • 400 gram tagliatelle of spaghetti
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 200 gram champignons (of andere paddestoelen naar keuze)
  • 400 gram wilde zalmfilet, in blokjes van ongeveer 2 centimeter
  • 2 eetlepels kappertjes
  • De sap van ½ citroen
  • 50 milliliter room
  • 2 eetlepels verse dragonblaadjes

Bereiding:

Kook de pasta in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.

Verwarm boter in een koekenpan. Voeg de sjalot en de champignons toe en bak tot het goudbruin kleurt. Voeg de zalmblokjes en de kappertjes toe en bak mee voor ongeveer 2 minuten. Blus het geheel af met citroensap.

Voeg de room toe aan het gerecht en breng de saus op smaak met peper en zout. Schep de gekookte pasta door het gerecht en schep goed door, zodat alles goed gemengd is.

Maak het gerecht af met verse blaadjes dragon en versgemalen peper.

Verdeel de pasta over de borden en garneer met wat extra blaadjes dragon en eventueel een partje citroen.

Eet smakelijk!

Geef een reactie