Kerstdessert met stoofpeertjes van Robèrt
Publicatiedatum: 20 december 2022
Kerst begint dichterbij te komen en daarom maakt Robèrt van Beckhoven in Tijd voor MAX een lekker kerstdessert! Stoofpeertjes passen goed bij deze tijd van het jaar en gecombineerd met chocolade is het een toetje om uw vingers bij af te likken. Bekijk vooral op gevoel hoeveel u denkt nodig te hebben, dat doet Robèrt namelijk ook. Op de website van Heel Holland Bakt vindt u nog een recept voor een stoofperen kwarktaart. Lekker fris, maar toch ook winters.
Ingrediënten
- 200 gram slagroom
- 100 á 150 gram pure chocolade (naar smaak)
- 300 gram opgeklopte slagroom
- Stoofperen (hoeveelheid naar smaak)
- Suikerwater
- Halve fles sherry
- Vanillestokjes, kaneelstokjes en steranijs (hoeveelheden naar smaak)
- Aardappelzetmeel
Bereiding
Kook voor de chocoladesaus 200 gram slagroom. Voeg hier de pure chocolade aan toe. Roer goed door. Zodra de chocola is gesmolten en het bindt, is de saus klaar. Doe hiervan wat op een bord. De rest wordt toegevoegd aan de 300 gram opgeklopte slagroom. Zo ontstaat een soort mousse. Bewaar dit voor later.
Kook de stoofperen in suikerwater. Voeg het suiker op gevoel toe. Giet hier een halve fles sherry bij. Naar smaak kunnen vanillestokjes, kaneelstokjes en steranijs toegevoegd worden.
Als de peertjes gaar zijn, haal dan het sap waar ze in gekookt hebben door een zeef en laat inkoken. Dit kan je binden met een beetje aardappelzetmeel. Dit geeft glans, maïzena kan ook, maar dit geeft een dof uiterlijk. Snijd de peertjes open en haal door de gelei die ontstaan is. Vul de halve peren met de mousse die eerder gemaakt is. Maak er weer 1 geheel van en zet ze mooi op een bord waar het laagje saus in zit. Smakelijk!
(Bron: Robèrt van Beckhoven. Foto, ter illustratie: Shutterstock)