Havermoutkoeken van Anna Yilmaz
Publicatiedatum: 16 september 2022
Een havermoetkoek is lekker bij de koffie of thee, maar ook mee voor onderweg. Voor de nodige variatie in smaak, heeft Anna een recept voor havermoutkoeken met 3 vullingen.
Ingrediënten:
Voor het deeg:
- 150 gram roomboter
- 150 gram havermout
- 1 mespuntje zout
- 75 gram witte basterdsuiker
- 75 gram donker bruine basterdsuiker
- 1 ei
- 150 gram bloem
- 5 gram bakpoeder
Vulling 1:
- 1 mespunt kaneel
- 150 gram rozijnen
Vulling 2:
- 50 gram kokosrasp
- 150 gram pure chocolade
Vulling 3:
- 1 mespunt kardemom
- 150 gram gedroogde cranberry
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Meng alle ingrediënten in een kom en kneed dit elkaar met een mixer of de handen.
- Voeg daarna de gewenste vulling toe en kneed dit goed door elkaar.
- Portioneer met een ijslepel of weeg het per stuk af op een weegschaal.
- Rol balletjes van het deeg, leg het op een bakplaat met bakpapier en druk lichtjes aan.
- Bak daarna de koeken mooi goudbruin in ongeveer 20 minuten op 175 graden. Laat ze afkoelen op een taartrooster.
(Bron: Anna Yilmaz. Foto ter illustratie: Shutterstock)
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Mis de havermout in dit recept
Moet de bloem worden vervangen door havermout?
Welke havermout grof of fijn
Beste Ulabita en anderen, bedankt voor uw reacties. Inmiddels hebben wij antwoord van Anna, het gaat om 150 gram havermout en ongeveer 20 minuten bakken. We hebben het recept erop aangepast.
Jammer dat de hoeveelheid havermout niet genoemd wordt.
dit recept is toch met havermout, vergeten???
Homeland is de baktijd?
Lekker hoor, havermoutkoek zonder havermout 😙
Ik heb even contact opgenomen met Anna.
Hierbij de ontbrekende gegevens:
Havermout 150 gram
Oventijd: 15 tot 20 min op 175 graden
Dankjewel