Parasol vastzetten op het strand? Dat doet u zo
Publicatiedatum: 19 juli 2022
Heeft u op het strand weleens achter uw parasol moeten aanrennen? Of blijft deze omvallen op het strand? Dit kan uw ontspannende stranddag een stuk frustrerender maken. Met onderstaande tips is dat verleden tijd.
Parasol weg
Als u aankomt op het strand, wilt u natuurlijk niets liever dan neerploffen in het zand. Wat schaduw kan op een (onbewolkte) zonnige dag zeker geen kwaad. De parasol is daar een perfect hulpmiddel voor. Echter heeft het weinig nut om deze in het droge zand te steken. Er is weinig grip en de parasol zal daardoor in een mum van tijd omvallen of wegwaaien.
Nat zand
De truc om meer grip te creëren is simpel. Als eerste moet u een gat van ongeveer 20 centimeter diep graven en deze met nat zand vullen. Haal hiervoor een emmer water uit zee, maak wat zand nat en doe dat vervolgens in het gat en steek de stok erin. Gooi daarna het gat dicht met droog zand en uw parasol zal stevig staan.
Holle stok
Er is nog een andere manier. Deze kost in eerste instantie wel iets meer tijd. Echter hoeft u daarna niks meer te doen bij een volgend bezoek aan het strand. U kunt namelijk de punt onderaan de stok van de parasol afzagen. Als u dit doet, zal de stok hol zijn en zich vullen met zand wanneer u deze op het strand in de grond steekt. Zo is de parasol zwaarder en steviger, waardoor deze minder snel wegwaait of omvalt.
Tips
Heeft u geen zaag of geen zin om een diepe kuil te graven? Dan kunt u met onderstaande tips proberen om de parasol op z’n plek te houden.
- Door de parasol schuin in de richting van de wind te zetten, is deze beter bestand tegen windvlagen.
- Zet de stok vast in de grond met een horizontale beweging in plaats van een draaiende beweging.
- Zorg dat de parasol diep in de grond staat en gebruik iets wat verzwaard aan de onderkant. U kunt de parasol ook met tassen proberen vast te klemmen nadat u de stok in de grond zet.
- Bij harde wind kunt u beter geen parasol gebruiken. U kunt deze kwijtraken en er kunnen zelfs ongelukken ontstaan door de scherpe punt aan de onderkant.
(Bron: RTL Nieuws, Libelle, Ze.nl. Foto: Shutterstock)