Pindakaaskoekjes

Pindakaaskoekjes van Mary

Voor Mary eindigt het Heel Holland Bakt-avontuur helaas na aflevering 2. De oorspronkelijk Schotse vindt dat bakken culturen samenbrengt. Voor haar deelname aan Heel Holland Bakt heeft ze zicht nog snel meer verdiept in typische Hollandse baksels. In Tijd voor MAX maakt ze peanutbuttercookies oftewel pindakaaskoekjes. 

Ingrediënten:

  • 240 gram pindakaas
  • 100 gram suiker
  • 1 ei

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180ºC.

Meng in een kom de pindakaas, suiker en het ei tot een deeg.

Schep een eetlepel deeg uit en rol het tot een bal. Herhaal dit tot het deeg op is. Plaats de ballen op een bakplaat met bakpapier en druk de bolletjes plat door er met een vork op te drukken.

Bak goudbruin in 8-10 minuten. Haal ze van de bakplaat en laat afkoelen.

Heerlijk met een glas melk!

(Bron: Mary. Foto ter illustratie: Shutterstock)

Geef een reactie