Hummus

Snelle hummus-groenten-kom

Hummus kunt u in een potje of bakje kant-en-klaar kopen, maar het is net zo eenvoudig om zelf te maken. En nog veel lekkerder ook. Mounir maakt de hummus zelf en serveert er geroosterde bloemkool en zoete aardappel bij.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 2 grote zoete aardappelen
  • 1 kleine bloemkool
  • flinke scheut olijfolie
  • peper, zout
  • 1 blik kikkererwten (à 400 gram)
  • 2 eetlepels tahin
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • 100 gram babyspinazie
  • 2 eetlepels pompoenpitten

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Was de zoete aardappel en snijd in blokjes. Snijd de roosjes van de bloemkool en halveer ze. Verspreid de aardappel en bloemkool over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout. Rooster circa 25 minuten in de oven.

Spoel de kikkererwten uit en doe in een hoge maatbeker, maar houd 2 eetlepels apart. Voeg in de maatbeker de tahin, komijnpoeder en paprikapoeder toe. Pel en hak de knoflook en voeg toe. Pers naar smaak wat citroensap uit boven de maatbeker en voeg een flinke scheut olijfolie toe. Pureer met de staafmixer tot hummus en voeg eventueel een scheutje water toe. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de spinazie over 2 grote kommen. Verdeel daarover de zelfgemaakte hummus. Verdeel daarover de zoete aardappel, bloemkool en overgehouden kikkererwten. Breng op smaak met peper en besprenkel nog wat extra olijfolie. Bestrooi met de pompoenpitten.

Eet smakelijk!

Geef een reactie