B’stilla met gehakt en pompoen
Publicatiedatum: 10 maart 2022
Dit keer maakt Sandra deze Marokkaanse hartig gevulde taart, want dat is een b’stilla, met gehakt en pompoen. Serveer er eventueel een fris-groene salade bij.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 8 vellen filodeeg
- 1 rode ui
- olijfolie
- 150 gram rundergehakt
- 1 teentje knoflook
- 1 kleine flespompoen (of halve grote)
- 50 gram amandelen
- 2 eetlepels ras el hanout
- 0,5 bosje koriander
- peper, zout
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi het filodeeg.
Pel de ui en snijd in halve ringen. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak rul in circa 4 minuten. Pel en hak de knoflook en voeg toe.
Schil de pompoen en verwijder de zaden en draden. Snijd de pompoen in kleine blokjes en voeg toe aan de ui. Bak circa 10 minuten. Hak de amandelen en voeg samen met de ras el hanout toe.
Bak circa 1 minuut. Hak de koriander en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.
Bestrijk 5 vellen filodeeg met olie en leg ze kruislings op de bodem van de bakvorm, zodat het helemaal bekleed is. Schenk de vulling in de vorm en vouw het overhangende filodeeg over de vulling. Bestrijk de rest van de vellen filodeeg met olie en leg ze over de bovenkant. Bak de b’stilla in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
Eet smakelijk!