Brandade

Brandade met knolselderij en gerookte makreel

Brandade is een puree gemaakt van vis, aardappels, groenten en olijfolie. Oorspronkelijk komt het uit het gebied aan de noordwestelijke Middellandse Zeekust. Mounir maakt de brandade met knolselderij en gerookte makreel.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 400 gram kruimige aardappelen
  • 1 kleine knolselderij
  • 200 milliliter melk
  • 1 gerookte makreel
  • 0,5 bosje peterselie
  • peper, zout
  • 30 gram oude kaas

Bereidingswijze:

Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verwarm een flinke scheut olie in een hoge pan en fruit de ui en knoflook circa 1 minuut. Schil de aardappelen en knolselderij en snijd in blokjes. Voeg de aardappel en knolselderij toe en bak circa 2 minuten. Voeg de melk toe en voeg net zoveel water toe dat het geheel net onder staat. Kook circa 15 minuten.

Maak de makreel ondertussen schoon en verwarm de oven voor op 180 graden.

Giet de aardappel en groente af, maar vang het vocht op. Stamp tot puree en voeg de makreel toe. Hak de peterselie en voeg toe. Roer goed door en voeg eventueel (een deel van) het opgevangen vocht toe. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de puree over een ovenschaal. Rasp de kaas en bestrooi over de ovenschaal. Bak circa 10 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Geef een reactie