Duur 03:50
Gepubliceerd op 22 april 2016

Deel 9: Ensalada Rusa

Deel 9: Ensalada Rusa

Het klinkt misschien niet zo Spaans, maar de Russische salade is een heel populaire tapa.

De ingrediënten van dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten:

  • 200 gram aardappel (medium)
  • 60 gram doperwten
  • 1,5 gekookte eieren
  • mayonaise
  • een kwart rode paprika
  • 60 gram sperziebonen
  • 40 gram tonijn in blik
  • 60 gram wortel
  • 40 gram zwarte olijven

Bereidingswijze:

  1. Aardappelen schillen en in vierkantjes van ca. 1×1 cm snijden.
  2. Wortelen snijden en ook in vierkantjes snijden.
  3. Sperziebonen in centimeters snijden.
  4. Wortelen en doperwten 2 minuten koken daarna koud spoelen.
  5. Aardappelen en sperziebonen 4 minuten koken en daarna koud spoelen.
  6. Leg de eieren in een ruime pan, giet heet water op tot ze onder staan en kook ze 10 minuten, daarna koud spoelen, pellen en in stukjes snijden.
  7. Groenten goed uit laten lekken in vergiet.
  8. Paprika halveren en met het vel naar boven en 10 minuten in hete oven 250 graden onder de gril roosteren, ontvellen en in repen snijden.
  9. Aardappelen en groenten in een schaal doen.
  10. Mayonaise toevoegen, proeven en goed op smaak brengen, tonijn uitlekken op het laatst toevoegen.
  11. Garneren met de repen paprika en olijven.

Tip voor het ontvellen van paprika’s:

Hoe ontvelt u een paprika? Snijd de paprika door, leg deze op het rooster en gril ze op 250°C heel even in de oven. Zo kunt u eenvoudig het velletje van de paprika verwijderen.

Tip voor het blancheren van groente:

Door na het blancheren van de groenten, de groenten direct in het koude water over te gieten, behoudt u niet alleen de kleur, maar stopt u ook direct het kookproces. De groenten worden er heel knapperig van.

Gehaktballetjes doen het altijd goed op feestjes! In deel 10 krijgt u het recept voor lekkere gehaktballen in een pittig sausje. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer