Duur 02:55
Gepubliceerd op 22 april 2016

Deel 6: Montaditos

Montaditos zijn belegde mini-stokbroodjes, het is eigenlijk een mini-versie van de bocadillo (sandwich). Het beleg kan net als bij de bocadillos warm of koud zijn.

De ingrediënten van deze recepten zijn voor 4 personen.

Ingrediënten:

  • 1 stokbrood
  • 100 gram jonge artisjokkwarten, uitgelekt
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 sjalot
  • 6 blaadjes basilicum
  • 4 plakken serranoham
  • 2 vleestomaten
  • 12 ansjovisfilets
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding

  1. Marineer de artisjokkwarten in de witte wijn azijn, gesnipperde sjalot, gehakte basilicum, 2 eetlepels olijfolie, peper en zout.
  2. Verhit de oven voor op 200°C (hete lucht). Snijd het brood in plakjes, leg op een ovenrek en besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak de plakjes in 7 minuten goudbruin.
  3. Rasp de tomaten met de grove rasp. Doe in een zeefje en laat uitlekken.
  4. Beleg de broodjes met de tomatenstukjes. Beleg ze daarna apart met de ansjovis, artisjokkwarten (uitgelekt) en de ham.

Tip voor het snijden van sjalotjes:

Snijd een sjalot eerst verticaal in reepjes, net niet tot het einde. Hierdoor kunt u vervolgens uw sjalot goed bij elkaar houden als u er blokjes van snijdt.

Zin in een wat eenvoudiger te maken tapa? Ga dan naar deel 7 voor simpele maar overheerlijke gamba’s van de bakplaat. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer