Deel 6: Montaditos
Montaditos zijn belegde mini-stokbroodjes, het is eigenlijk een mini-versie van de bocadillo (sandwich). Het beleg kan net als bij de bocadillos warm of koud zijn.
De ingrediënten van deze recepten zijn voor 4 personen.
Ingrediënten:
- 1 stokbrood
- 100 gram jonge artisjokkwarten, uitgelekt
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 1 sjalot
- 6 blaadjes basilicum
- 4 plakken serranoham
- 2 vleestomaten
- 12 ansjovisfilets
- 1 citroen
- 2 eetlepels olijfolie
Bereiding
- Marineer de artisjokkwarten in de witte wijn azijn, gesnipperde sjalot, gehakte basilicum, 2 eetlepels olijfolie, peper en zout.
- Verhit de oven voor op 200°C (hete lucht). Snijd het brood in plakjes, leg op een ovenrek en besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak de plakjes in 7 minuten goudbruin.
- Rasp de tomaten met de grove rasp. Doe in een zeefje en laat uitlekken.
- Beleg de broodjes met de tomatenstukjes. Beleg ze daarna apart met de ansjovis, artisjokkwarten (uitgelekt) en de ham.
Tip voor het snijden van sjalotjes:
Snijd een sjalot eerst verticaal in reepjes, net niet tot het einde. Hierdoor kunt u vervolgens uw sjalot goed bij elkaar houden als u er blokjes van snijdt.
Zin in een wat eenvoudiger te maken tapa? Ga dan naar deel 7 voor simpele maar overheerlijke gamba’s van de bakplaat. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.