Pompoen en bonen uit de oven

Pompoen en bonen uit de oven met ei

Het ideale aan dit gerecht is dat u er zelf weinig voor hoeft te doen. Alles gebeurt in de oven, zelfs het garen van de eieren. Door de ras el hanout en de feta, krijgt het gerecht een mild pittige smaak. Mounir serveert er Turks brood bij.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 2 rode uien
  • 1 kleine flespompoen
  • olijfolie
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • peper, zout
  • 1 blik witte bonen (à 400 gram)
  • 0,5 bosje peterselie
  • 0,5 bosje munt
  • 500 milliliter passata
  • 2 eieren
  • 50 gram feta
  • 0,5 Turks brood

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Pel de uien en snijd in achten. Was de pompoen, snijd het topje en het kontje af. Halveer de pompoen, verwijder de zaden en draden en snijd de pompoen in kleine blokjes. Verdeel de uien en pompoen over een ovenschaal. Besprenkel met olie en breng op smaak met ras el hanout en peper en zout. Bak circa 15 minuten.

Spoel de bonen uit. Hak de peterselie en munt. Pak de ovenschaal uit de oven en verdeel de bonen tussen de pompoen en uien. Schenk de passata over de groente en bonen. Bestrooi met de helft van de kruiden. Maak 2 kuiltjes in de groente en breek hier de eieren boven. Verkruimel de feta over de ovenschaal en bak nog circa 15 minuten of tot het eiwit is gestold.

Haal de ovenschaal uit de oven en bestrooi met de rest van de kruiden. Serveer met het brood.

Eet smakelijk!

Geef een reactie