Hamburgse lapskaus

Hamburgse lapskaus-salade

De Hamburgse lapskaus (of labskaus) is een oud zeemansgerecht. Het is een combinatie van zoet en zuur. Mounir maakt hem traditioneel met rode bieten en serveert er rolmops (maatjesharing) en een gebakken ei bij.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 300 gram vastkokende aardappelen
  • 1 grote pastinaak
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel azijn
  • peper, zout
  • 250 gram rode bieten (gekookt)
  • 1 rode ui
  • 4 augurken
  • 100 gram corned beef
  • 1 maatjesharing
  • 0,5 bosje peterselie
  • olijfolie
  • 2 eieren

Bereidingswijze:

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappelen en pastinaak in kleine blokjes en kook circa 12 minuten. Giet af en stoom droog.

Meng in een grote kom de mayonaise en azijn. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd de bieten in blokjes en voeg samen met de aardappel en pastinaak toe. Pel en snipper de ui fijn en voeg toe. Snijd de augurken in blokjes en voeg toe. Snijd de corned beef en haring in blokjes en voeg toe. Hak de peterselie en voeg toe.

Verwarm een scheutje olie in een koekenpan. Breek de eieren boven de pan en bak in circa 4 minuten spiegeleieren. Breng op smaak met zout.

Verdeel de salade over borden en leg er een gebakken ei op.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (3)

    A3aan74 says:

    Wat is de bedoeling: Maatjesharing of Rolmops?

      MAX Vandaag says:

      Beste A3aan74, bedankt voor uw reactie. Bij de ingrediënten wordt een maatjesharing vermeld. Eet smakelijk.

      ladybug848 says:

      Inderdaad nogal een verschil. Beter gelijk de header aanpassen s.v.p.