gekaramelliseerde uien-stamppot

Gekaramelliseerde uienstamppot met roquefort

Door een stamppot kunnen tal van groenten. Het is lekker en staat zo op tafel. En dat geldt zeker voor deze variant. Want Sandra maakt een stamppot met gekaramelliseerde uien en witlof. Maar wat deze stamppot extra lekker maakt, is de roquefort die er doorheen gaat.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 4 uien
  • klontje boter
  • peper, zout
  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 2 stronkjes witlof
  • scheutje balsamicoazijn
  • 1 eetlepel honing
  • 40 gram veldsla
  • 30 gram walnoten
  • 30 gram roquefort

Bereidingswijze:

Pel de uien, halveer ze en snijd ze in halve ringen. Smelt een klontje boter in een koekenpan en fruit de uien op laag vuur circa 20 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg tussendoor kleine scheutjes water toe.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Kook circa 20 minuten.

Halveer de witlof en verwijder de kern. Voeg de witlof toe aan de uien en bak kort mee. Voeg een flinke scheut balsamicoazijn aan de uien en laat uitdampen. Voeg de honing toe en laat in circa 2 minuten karamelliseren. Haal de pan van het vuur.

Giet de aardappel af en stoom droog. Voeg een klontje boter toe en stamp fijn. Voeg de gekaramelliseerde uien en witlof toe en roer goed door.

Verdeel de stamppot over borden. Verdeel hierover de veldsla, walnoten en roquefort.

Eet smakelijk!

Geef een reactie