Huzarensalade

Huzarensalade met zoete aardappel, knolselderij en makreel

Huzarensalade wordt traditioneel gemaakt met aardappel, (draadjes)vlees en augurk. Mounir geeft er een eigen draai aan en maakt hem zoete aardappel en doet er makreel doorheen. Heerlijk met vers brood erbij.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 kleine knolselderij
  • 1 zoete aardappel
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels kappertjes
  • peper, zout
  • 1 gerookte makreel
  • 100 gram radijsjes
  • 0,5 bosje peterselie
  • 2 stronkjes roodlof

Bereidingswijze:

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook.

Schil de knolselderij en zoete aardappel en snijd in blokjes. Kook de knolselderij en zoete aardappel circa 10 minuten. Giet af en stoom droog.

Breng een pannetje water aan de kook en kook de eieren circa 8 minuten. Laat ze schrikken in koud water en pel ze daarna.

Meng in een kom de mayonaise met Griekse yoghurt. Voeg de kappertjes toe en breng op smaak met peper en zout. Roer goed door en voeg de knolselderij en zoete aardappel toe. Maak de makreel schoon en voeg toe. Snijd de radijs in plakjes en voeg toe. Hak de peterselie en voeg toe. Roer alles goed door.

Snijd de stronkjes roodlof in achten, verwijder de kern en verdeel over de borden. Lepel hier de huzarensalade over. Snijd de eieren in kwarten en leg ze over de salade. Bestrooi nog met versgemalen peper.

Eet smakelijk!

Geef een reactie