Aardappelpuree met kip-kerrie

Aardappelpuree met doperwten en kip-kerrie

Mounir geeft de aardappelpuree een extra dimensie door er de doperwten voorzichtig doorheen te roeren. Zorg dat de puree smeuïg is, dan blijven de doperwten heel als u ze er doorheen doet. Dat geeft een een knapperige bite aan de puree.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 400 gram kruimige aardappelen
  • 250 gram kastanjechampignons
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 150 gram kipfilet
  • 125 milliliter slagroom
  • peper, zout
  • 200 gram doperwten (diepvries)
  • klontje boter
  • 0,5 bosje peterselie

Bereidingswijze:

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappelen en kook circa 20 minuten.

Snijd de kastanjechampignons in plakjes en bak ze circa 2 minuten op hoog vuur in een droge koekenpan. Voeg vervolgens een scheutje olie toe en zet het vuur lager. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Voeg de ui en knoflook toe en bak circa 2 minuten. Snijd de kip in blokjes, voeg toe en bak circa 3 minuten. Voeg de kerriepoeder toe en bak circa 1 minuut mee. Voeg de slagroom toe en laat circa 10 minuten op laag vuur sudderen. Breng op smaak met peper en zout.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de doperwten circa 3 minuten. Giet af. Giet de aardappel af en stoom droog. Voeg een klontje boter toe en stamp fijn tot puree. Voeg de doperwten toe en roer voorzichtig door. Breng op smaak met peper. Hak de peterselie.

Verdeel de aardappelpuree met doperwten over borden en verdeel daarover de kip-kerrie. Bestrooi met de peterselie.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (2)

    Jan Clemens says:

    Ik zag voor het eerst dat de uien nu laat werden gebakken i.p.v. als eerste.
    Is daar een reden voor?

    Jan Clemens says:

    Ik zag dat de uien laat werden gebakken, ipv als eerste.
    Is daar een reden voor??