Omelette Sibérienne

Omelet Sibérienne van Robèrt van Beckhoven

Hieronder een recept om de omelet Sibérienne helemaal zelf te maken. Maar u kunt er ook voor kiezen om kant-en-klare cake te gebruiken. Bedek een cakeblik (of een bakblik in een andere vorm) met de plakken cake en vul het op met het ijs. Bekleed de open bovenkant, als het ijs erin zit, ook met cake zodat alle kanten bekleed zijn. Volg daarna het recept hieronder voor het eiwitschuim en de opmaak

Ingrediënten:

Voor de cake:

  • 200 gram eieren
  • 150 gram suiker
  • 130 gram eiwit
  • 20 gram suiker
  • 40 gram bloem
  • 150 gram amandelmeel

Voor het kookschuim:

  • 250 gram eiwit
  • 500 gram suiker
  • 150 milliliter water

Voor de opmaak:

  • 1 bak slagroomijs (of een smaak naar keuze)

Bereidingswijze:

Van de cake:

  • Klop eieren, amandelmeel en suiker tot een egaal beslag.
  • Klop eiwit op en suiker toe. Klop tot schuimig en wit.
  • Voeg de 2ome beslagjes samen en meng goed door elkaar.
  • Spatel als laatste de bloem er door.
  • Spreid het beslag over de beklede bakplaat en bak in ongeveer 8 minuten gaar.
  • Verhoog de oventemperatuur naar 240°C.

Van het kookschuim:

  • Verwarm 450 gram suiker en 150 milliliter water tot 120°C.
  • Klop eiwit met 50 gram suiker stijf.
  • Schenk de siroop al kloppend langzaam bij het eiwit en blijf kloppen tot het eiwit is afgekoeld.

De opmaak:

  • Snijd het ijs in dunne plakken. Bouw de omelet op met om en om een laag ijs en een laag cake.
  • Smeer het kookschuim om de taart.
  • Bak de omelet heel kort in de hete oven tot het eiwit licht gebruind is. Gebruik eventueel een crème brûlée brander.

(Bron: Heel Holland Bakt, Robèrt van Beckhoven)

Geef een reactie