Kamerconifeer

Kamerconifeer: Cupressus Macrocarpa

De kamerconifeer is prima geschikt om als kamerplant in huis te houden. Tijdens de kerst kan hij vanwege zijn uiterlijk van een klein boompje eventueel dienst doen als mini kerstboom. Al dan niet met versiersels.

Standplaats

De kamerconifeer heeft veel licht nodig, maar krijgt in de zomermaanden liever niet teveel direct zonlicht. Maximaal 3 uur per dag. Plaats hem in het geval van een raam op het zuiden of westen dan wat verder de kamer in en niet op de vensterbank. In de zomermaanden kan hij op een beschutte plaats buiten staan. Haal hem tijdig weer naar binnen, want anders dan zijn familieleden die buiten groeien, verdraagt hij geen strenge vorst. In de winter staat hij in huis liever wat koeler, maar voor de rest is kamertemperatuur prima voor hem.

Water geven

De kamerconifeer drinkt graag voldoende. Houdt de potgrond daarom steeds licht vochtig, maar laat de grond zeker niet doorweekt raken. In de winter neemt zijn dorst wat af en moet u uw watergift hierop aanpassen. In de lente en zomer elke 14 dagen mest geven tijdens het gieten. Houd voor de hoeveelheid de beschrijving op de verpakking aan. In de lente kunt u ook eenmalig speciale coniferenvoeding geven, voor een mooiere kleur.

kamerconifeerVerpotten

Wordt de plant in een krappe pot geleverd, verpot hem dan meteen naar een iets ruimer exemplaar, zodat hij zich door de verse potgrond goed kan ontwikkelen. Verpot vervolgens elke 2 á 3 jaar in de lente, afhankelijk van zijn groei.

Snoeien

De kamerconifeer groeit niet hard, maar uiteindelijk kan hij tot wel 2,5 meter hoog worden. Het beste is hem niet te snoeien, om zijn mooie groeivorm niet te verstoren. Afgestorven blad kunt u natuurlijk wel uit de plant knippen. En snoeit u hem wel wat bij, zorg dan dat u niet te diep snoeit en u de piramidevorm zoveel mogelijk behoudt.

Geef een reactie