Zalm met knol-bietensalade

Gebakken aardappeltjes en zalm met knol-bietsalade

Deze keer staat er vis op het menu. En wat past daar beter bij dan vers gebakken aardappeltjes. Mounir maakt er voor de frisse smaak een salade bij van knolselderij en rode biet.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 kleine knolselderij
  • olijfolie
  • peper, zout
  • 300 gram vastkokende aardappel
  • klontje boter
  • 2 zalmmoten
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 citroen
  • 250 gram gekookte bieten
  • 2 eetlepels verse dille
  • 30 gram gebakken uitjes

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de knolselderij en snijd in plakken, daarna in repen en daarna in blokjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout. Bak de knolselderijblokjes circa 25 minuten.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Snijd de aardappel in dunne plakjes en kook circa 3 minuten. Giet af en stoom droog.

Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en voeg een klontje boter toe. Bak de aardappelplakjes circa 12 minuten en schep af en toe om. Breng op smaak met peper en zout.

Bestrooi de zalm met peper en zout. Leg de zalm naast de knolselderij in de oven en besprenkel met olie. Bak de laatste 10 minuten mee.

Meng in een grote kom de mayonaise met de mosterd. Pers hier naar smaak citroensap boven. Voeg een scheutje olie toe en breng op smaak met peper en zout. Snijd de bieten in blokjes en voeg toe. Hak de dille en voeg toe. Haal de knolselderijblokjes uit de oven en voeg toe. Roer alles goed door.

Verdeel de aardappel en zalm over de borden. Serveer met de salade en bestrooi met de gebakken uitjes.

Eet smakelijk!

Geef een reactie