Johnny Cakes
De naam doet vermoeden dat het om cake gaat, maar Johnny Cakes zijn luchtige broodjes die gebakken worden in de olie. U kunt ze beleggen met hartig, ham of kaas, en zoet beleg als chocoladepasta.
Ingrediënten:
- 30 gram boter
- 500 gram bloem (plus extra om te bestuiven)
- 1 eetlepel bakpoeder
- 1 theelepel zout
- 3 eetlepel bruine basterdsuiker
- 150 milliliter water
- 100 milliliter volle melk
- olie om te frituren
Bereidingswijze:
Smelt de boter.
Meng in een kom de bloem, bakpoeder, zout en basterdsuiker. Meng het water met de melk en voeg toe. Voeg de gesmolten boter toe. Kneed het deeg met een keukenmachine of met de hand circa 10 minuten tot een soepel deeg. Laat circa 15 minuten rusten.
Verdeel het deeg in balletjes van circa 100 gram en druk ze plat tot een cirkel. Rol de cirkels uit met een deegroller tot circa 6 mm dik. U kunt ze ook in vierkantjes snijden.
Verhit de olie tot 175 °C. in een diepe pan en frituur de Johnny Cakes in circa 3 minuten goudbruin. Schep tijdens het bakken steeds wat hete olie op de Johnny Cakes. Zo zorgt u dat deze mooi opbolt en luchtig wordt.
Laat de Johnny Cakes iets afkoelen en serveer met een plakje kaas of met chocoladepasta en vers fruit.
Geniet ervan!