Kruidenpuree met kabeljauw en gestoofde snijbonen
Publicatiedatum: 25 oktober 2021
Om de aardappelpuree extra smaak te geven doet Sandra er bieslook en dille door. Is niet alleen lekker door de puree, het past ook perfect bij de kabeljauw.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 500 gram kruimige aardappelen
- 1 ui
- 500 gram snijbonen
- 3 eetlepels bloem
- 2 kabeljauwfilets
- peper, zout
- olijfolie
- klontje boter
- 1 citroen
- 0,5 bosje bieslook
- paar takjes verse dille
- scheutje melk
Bereidingswijze:
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook.
Schil de aardappelen en snijd in kwarten. Kook de aardappelen circa 5 minuten.
Pel en snipper de ui. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui circa 2 minuten. Snijd de kontjes van de snijbonen en trek het draad eraf. Snijd de snijbonen in stukjes. Voeg een klontje boter toe aan de uien en voeg de snijbonen toe. Voeg een scheutje water toe en stoof de snijbonen circa 15 minuten met de deksel op de pan.
Giet de aardappelen af en hou nog een klein laagje water in de pan. Stoom vervolgens de aardappelen circa 15 minuten.
Doe de bloem op een bord. Breng de kabeljauw op smaak met peper en zout en wentel door de bloem. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de kabeljauw in circa 6 minuten om en om goudbruin en gaar. Voeg aan het einde een klontje boter toe.
Breng de snijbonen op smaak met peper en zout. Rasp en pers naar smaak citroen boven de snijbonen.
Hak de bieslook en dille. Stoom de aardappelen droog. Voeg een klontje boter en een scheutje melk toe en stamp fijn. Voeg de gehakte kruiden toe en breng op smaak met zout en peper. Roer alles goed door. Snijd, indien er nog wat over is, een plakje van de citroen.
Verdeel de puree over borden. Leg er een kabeljauw naast en serveer met de snijbonen. Serveer met het citroenplakje.
Eet smakelijk!