Chocoladetartelettes (gluten- en lactosevrij)
Deze chocoladetartelettes zijn gluten- en lactosevrij. En wie denkt dat ze daardoor minder lekker zijn, heeft het mis. Want deze tartelettes van Elizabeth zijn niet te versmaden!
Ingrediënten:
- 70 gram glutenvrije havermout
- 100 gram geraspte kokos
- 1 theelepel cacaopoeder
- 80 gram honing
- 4 eetlepels kokosolie
- 220 gram pure chocolade (minimaal 60 procent)
- 250 milliliter kokosmelk
- 125 gram frambozen
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de taartvormpjes in met bakspray.
Doe de havermout, geraspte kokos en het cacaopoeder in de keukenmachine en maal fijn. Smelt de kokosolie. Voeg de honing en kokosolie toe en maal tot een dik mengsel. Verdeel het mengsel over de taartvormpjes en druk goed aan met een lepel. Bak in het midden van de oven in circa 15 minuten goudbruin. Laat helemaal afkoelen op een rooster.
Hak de chocolade in kleine stukjes en doe in een kom. Breng de kokosmelk tot tegen de kook aan. Neem direct van het vuur als het begint te borrelen en schenk de hete kokosmelk over de chocolade. Laat dit 30 seconden staan. Roer met een garde tot een dikke ganache. Schenk de chocolade over de taartbodempjes en zet circa 30 minuten in de koelkast of tot de vulling mooi stevig is geworden. Haal ze uit de vorm en versier met de frambozen.
Geniet ervan!