Red velvet cup cakes met sinaasappel en frambozen
Het maken van een red velvet cake is doorgaans best een werk. Daar heeft Elizabeth Lopez iets slims op bedacht: red velvet cupcakes. Net zo lekker en nog handzamer ook. En volgens Elizabeth is de combinatie van sinaasappel, chocola en frambozen echt heerlijk.
Ingrediënten:
Van het beslag:
- 320 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel baksoda
- 2 theelepel cacaopoeder
- 1 theelepel zout
- 300 gram kristalsuiker
- 325 gram zonnebloemolie
- 225 gram karnemelk, op kamertemperatuur
- 1,5 theelepel vanille-extract(let op: geen vanille-aroma)
- 2 grote eieren, op kamertemperatuur
- 1 theelepel rode kleurstof (dit is optioneel, het zorgt voor de mooie rode kleur van de taart)
- 1 theelepel witte wijnazijn
Van de topping:
- 1 sinaasappel
- 600 gram roomkaas
- 200 gram witte chocoladepasta
- 1 theelepel vanille-extract (let op: geen vanille-aroma)
- 200 gram frambozen
Extra nodig:
- muffinbakvorm
- 24 papieren cupcakevormpjes
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 175 °C. Verdeel de papieren cupcakevormpjes over de muffinvorm.
Zeef de bloem, bakpoeder, baksoda, cacaopoeder en zout boven een kom en meng alles goed met een garde. Doe de suiker, olie, karnemelk, vanille-extract en eieren in een andere kom en klop dit met een (hand)mixer in circa 3 minuten tot een romig geheel. Voeg de kleurstof en azijn toe en mix nog kort. Voeg het bloemmengsel toe en klop kort tot alles gemengd is. Spatel het beslag vervolgens met een spatel kort tot het egaal rood is en zonder strepen.
Verdeel het beslag over de 24 vormpjes; doe 3 eetlepels in elk vormpje. Bak de cakejes in circa 20 minuten in het midden van de oven donkerrood en gaar. Haal de cakejes direct na het bakken uit de muffinvorm en laat ze afkoelen op een rooster.
Rasp de helft van de schil van de sinaasappel en meng met de roomkaas, witte chocoladepasta en vanille-extract met de garde tot een glad geheel. Schep de crème direct met een lepel op de cakejes of gebruik een spuitzak met een spuitmond naar keuze en spuit de cakejes daarmee op. Garneer met de frambozen en rasp eventueel nog wat van de sinaasappelrasp erover.
Geniet ervan!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Het moet 2 eetlepels cacaopoeder zijn.