Aubergine uit de oven met feta kaas van Janny van de Heijden
Aubergines zijn er in allerlei vormen, maten en en kleuren. Van witrond tot groen of lila gestreept en langwerpig tot de bol-ovale paarse die wij vooral kennen. De bereiding van dit recept is simpel. Grillen bijsnijden en dressing erover… klaar…ook (koud) lekker bij een bbq.
Ingrediënten (per persoon):
- 1 aubergine
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout, peper
- 1 eetlepel gehakte peterselie
- 1 teen knoflook
- 50-75 gram feta kaas
Bereidingswijze:
Snijd de aubergineschil net onder de steelaanzet rondom in. Maak vervolgens vanuit die insnede 4 inkepingen van boven naar beneden en leg de aubergine onder een hete grill in de oven voor ongeveer 20 minuten. Keer tussentijds de aubergine een keer of 3 een slag om.
Maak de dressing door olie, peper, zout en een uitgeperste teen knoflook te mengen.
Neem de aubergine uit de oven en trek het velletje nu langs de insneden los. Snijd de aubergine als een waaier in, gedruppeld met de dressing en verbrokkel hierover de feta kaas.
(Bron: Janny van der Heijden)