Naar cookieinstellingen
Duur 01:55
Gepubliceerd op 2 maart 2016

Kokos-chocoladecake van Sarena

De kokos-chocoladecake van Sarena bestaat uit verschillende lagen. Het is even een puzzel om het schaakbordmotief in de cake te krijgen. In bovenstaande instructievideo legt Sarena uit hoe u de cakes op de juiste manier kunt snijden om het schaakbordmotief te creëren.

Ingrediënten:

Kokoscake

  • 250 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 250 gram kristalsuiker
  • 5 eieren
  • 250 gram bloem
  • 2 theelepel bakpoeder
  • 1 mespuntje zout
  • 250 milliliter kokosmelk

Chocoladecake

  • 150 gram pure chocolade
  • 150 gram roomboter
  • 275 gram kristalsuiker
  • 5 eieren
  • 200 gram bloem
  • 2 theelepel bakpoeder
  • 1 mespuntje zout

Mascaroncrème

  • 500 gram mascarpone
  • 400 milliliter (1 blikje) gecondenseerde melk
  • 200 gram witte chocolade

Garnering

  • 50 gram geraspte kokos

Bereiding:

Vet 2 ronde bakvormen van 18 cm in en bestuif ze licht met bloem. Verwarm de oven voor op 170 graden.

Klop voor de kokoscake de suiker met boter romig. Splits de eieren. Doe de eiwitten in een schone, vetvrije kom, deze heb je straks nodig. Voeg een voor een de dooiers toe aan het botermengsel en meng goed. Zeef in een kom de bloem met het bakpoeder en de zout. Voeg om en om een lepel bloem en een scheut kokosmelk toe aan het botermengsel terwijl u op middelhoge snelheid blijft kloppen. Eindig met de bloem.

Klop de eiwitten op tot u stevige pieken heeft. Spatel de opgeklopte eiwitten voorzichtig door het beslag. Verdeel het beslag over twee bakvormen en bak de cakes in het midden van de oven voor 50-55 minuten of tot een tandenstoker er schoon uitkomt. Laat de cakes 10 minuten afkoelen voordat u ze uit de vorm haalt. Leg ze daarna op een rooster en laat ze volledig afkoelen. Maak de bakvormen schoon en vet ze opnieuw in.

Smelt voor de chocoladecake de pure chocolade met de boter au-bain-marie. Klop in een kom de suiker met de eieren luchtig. Zeef de bloem, bakpoeder en zout in een kom en spatel dit door het beslag. Voeg daarna de gesmolten chocolade toe en roer tot een glad beslag. Verdeel het beslag over twee bakvormen en bak de cakes in het midden van de oven voor 50-55 minuten of tot een tandenstoker en er schoon uitkomt. Laat de cakes 10 minuten afkoelen voordat u ze uit de vorm haalt. Leg ze daarna op een rooster en laat ze volledig afkoelen.

Smelt voor de mascarponecrème de witte chocolade met de gecondenseerde melk au-bain-marie. Laat dit volledig afkoelen en klop dit vervolgens door de mascarpone tot u een gladde en stevige crème heeft.

Snijd alle cakes aan de bovenkant recht zodat ze allemaal even hoog zijn. Steek of snijd vervolgens uit alle vier cakes een cirkel van een doorsnede van 12 cm en steek daaruit een kleinere cirkel met een doorsnede van 6 cm. Haal de cirkels uit elkaar en zet ze weer in elkaar zodat u weer vier cakes krijgt met om en om een donkere en een lichte cirkel. (zie bovenstaande instructievideo voor hoe u dat precies moet doen)

Bestrijk de eerste cake met een dunne laag mascarponecrème en leg hierop een tweede cake. Let er hierbij op dat de kleur van de buitenste cirkel verschilt van de eerste cake. Bestrijk ook deze cake met een dunne laag mascarponecrème en leg hier de derde cake bovenop, waarbij u weer oplet dat de kleur van de buitenste cirkel verschilt van de cake eronder. Bestrijk ook deze cake met een dunne laag mascarponecrème en leg hier de laatste cake bovenop. Bestrijk de hele cake met de overgebleven mascarponecrème en bestrooi hem met de geraspte kokos.

Geef een reactie

Reactie

    Inge020 says:

    Compliment, de taart ziet er heel feestelijk uit.
    Ga zeker uitproberen.???

Bekijk ook

Meer
Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.